Wisselvallig Club niet voorbij Zulte Waregem
Zulte Waregem - Club Brugge Foto: BELGA
Club Brugge is er niet in geslaagd om aan de leiding te blijven van de Jupiler Pro League. Blauw-zwart behaalde een 1-1-gelijkspel op het veld van Zulte Waregem. Rossini bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, Vadis Odjidja maakte vanop de stip na de pauze gelijk.

Club Brugge speelde, zonder de geschorste Refaelov, een absolute draak van een eerste helft aan de Gaverbeek. Een inspiratieloos en mak oogend blauw-zwart kwam op alle vlakken tekort tegen een fris voetballend Zulte Waregem. De thuisploeg buitte dat overwicht na 17 minuten dan ook uit in een verdiende voorsprong. Rossini profiteerde van een foutje van doelman Coosemans, die onoordeelkundig was uitgekomen, en tikte het leer voorbij Almebäck in het lege doel.

Vazquez weigert hand Koster

Club was aangeslagen door de vroege achterstand en de wanhoop was af te lezen in de ogen van Hoefkens en co. Het gezicht van de anders altijd minzame Adrie Koster stond op onweer. Chevalier was nog dicht bij de 2-0. Het sein voor Koster om in te grijpen. Een bleke Vazquez werd naar de kant gehaald. De Spanjaard begreep zijn vervanging niet en miste de uitgestoken hand van zijn coach na de vervanging. Zonder grote kansen af te dwingen sleepte Club zich naar de rust.

Beter Club na rust

Zoals in de openingswedstrijd tegen Westerlo toonde blauw-zwart een ander gezicht na de pauze. Plots lukten de combinaties wel bij de bezoekers en werden doelrijpe kansen bij de vleet gecreëerd. Akpala werd na goed vijf minuten spelen in de zestien aangetrapt door Dachelet, Vadis zette de elfmeter beheerst om. In een aangename tweede helft ging Club alsnog op zoek naar de overwinning. Akpala had tot twee keer toe de gelegenheid om de 1-2 op het bord te brengen, maar de Nigeriaan faalde in de afwerking. De beste mogelijkheid was nog voor Dirar. Vadis bracht de Marokkaan oog in oog met Bossut, maar Dirar schoot op de voet van de Zulte-doelman. 

Club staat nu tweede in de rangschikking, op één punt van leider KV Mechelen. Volgende week volgt de topper tegen Anderlecht. Zulte Waregem prijkt op de zevende plaats met 6 op 12.