Een schietpartij tijdens een voetbalwedstrijd in het noorden van Mexico heeft voor paniek gezorgd onder de zowat 20.000 toeschouwers. Het vuurgevecht vond plaats tijdens de wedstrijd tussen eersteklasseclubs Santos en Morelis in het nieuwe Corona-stadion in Torreon. Spelers en fans renden voor hun leven.

De match was veertig minuten bezig toen er plots geschoten werd. In paniek liepen de spelers van beide teams van het veld, in de tribune zocht iedereen dekking. Niemand besefte echter dat de vijf minuten durende schietpartij net buiten de muren van het stadion plaatsvond. Daar was de politie verwikkeld in een vuurgevecht met vermoedelijk een drugsbende.

De politie had even daarvoor drie vrachtwagens op de snelweg aangemaand te stoppen. De truckers weigerden dat echter en beschoten de agenten. Daarop volgde een achtervolging en schietpartij in de buurt van het stadion. Een agent raakte daarbij gewond.

De voetbalwedstrijd werd voortijdig afgeblazen. De voorzitter van Santos sprak na de schietpartij de supporters toe. 'We voelen ons slecht in de tijd waarin we leven. Het is logisch dat de match wordt stopgezet. We excuseren ons bij Morelis, de scheidsrechters en iedereen die hier vanavond aanwezig was.'

Het drugsgeweld heeft in het noorden van Mexico al duizenden levens geëist de voorbije jaren. Het is nog niet duidelijk of de schietpartij daaraan gelinkt was.

Vorig jaar werd een baseball-wedstrijd tijdens een gelijkaardig incident stilgelegd.