PSV heeft onder leiding van een meesterlijke Dries Mertens ADO Den Haag over de knie gelegd. FC Twente is de enige club in Nederland die nog het maximum van de punten heeft. Ajax speelde 2-2 gelijk tegen het VVV van Glen De Boeck.

Weergaloze Mertens

ADO-PSV was een speciale wedstrijd voor Timothy Derijck. De Belgische verdediger ruilde deze week Den Haag voor Eindhoven. De supporters van de thuisclub gaven Derijck, die nog niet speelgerechtigd was, een hartverwarmend applaus.

Dries Mertens verdient ook een applaus voor zijn schitterende prestaties de voorbije weken. De kleine middenvelder scoorde tegen ADO al voor de derde speeldag op rij, en lag aan de basis van de doelpunten van Wijnaldum en Toivonen.

Twente op dreef

Twente koos meteen voor het offensief tegen Heerenveen. Dat loonde, want met de rust was het al 0-3. Na de koffie sloop er wat nonchalance in het spel van de Tukkers. Uiteindelijk werd het 1-5. Opvallend: de club uit Enschede heeft nu al drie duels gewonnen die het vorig seizoen verloor (na eerdere overwinningen tegen NAC en AZ ).

Ajax morst punten

Landskampioen Ajax, met Toby Alderweireld en Jan Vertonghen 90 minuten binnen de lijnen, zocht een hele wedstrijd lang naar zichzelf tegen het VVV van Glen De Boeck. 'Tegen zo een ploeg mogen we geen punten verliezen', was Ajax-coach Frank de Boer hard voor zijn team. 'Zij hebben het heel goed gedaan, wij wat minder.' Na een kwartier in de tweede helft stond de landskampioen zelfs 2-0 in het krijt bij de club van Glen De Boeck. 'Dan pas gaan we weer voetballen. Helaas levert dat slechts twee treffers op.'

 

Wedstrijden:

Vrijdag:
Roda JC - RKC Waalwijk 0-2

Zaterdag:
Vitesse - FC Utrecht 2-1
Heerenveen - FC Twente 1-5
Excelsior - De Graafschap 1-1
NAC Breda - FC Groningen 2-2

Zondag:
Heracles - Feyenoord 1-1
VVV - Ajax 2-2
AZ - NEC 4-0
ADO Den Haag - PSV 0-3