Christopher Sutton heeft de tweede rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Australiër van Team Sky was de snelste in de straten van Playas de Orihuela. De Spanjaard Vicente Reynes van Omega Pharma-Lotto kwam als tweede over de meet. Daniele Bennati neemt de leiderstrui over van ploegmaat Fuglsang.

Rit 2 van de Vuelta bracht de renners van La Nucía naar Playas de Orihuela, een afstand van 174 relatief vlakke kilometers met een helling van derde categorie helemaal in het begin.

Paul Martens (Rabobank), Steve Houanard (AG2R-La Mondiale), Adam Hansen (Omega Pharma-Lotto) en Jesus Rosendo Prado (Andalucia Caja Granada) zorgden voor de klassieke vroege ontsnapping in deze etappe op maat van de sprinters. Team Loepard-Trek van leider Jacob Fuglsang liet begaan, maar toen de sprintersploegen HTC-HighRoad, Skil-Shimano, Saxo-Bank Sungard en Liquigas-Cannondale zich met de zaken gingen bemoeien was het over en uit.

Spervuur van aanvallen

Adam Hansen spartelde nog even tegen, maar al op 15km van de meet werd hij bij de lurven gegrepen en werd de voorbereiding van de massaspurt ingezet. Mark Cavendish leek in een zetel naar de finish geloodst te worden. Verschillende uitvallen, onder andere van Tom Boomen, in de laatste kilometers zorgden ervoor dat de sprinterstreintjes compleet uit elkaar geslagen werden. Vicente Reynes van Omega Pharma-Lotto profiteerde en lanceerde een ultieme aanval, Christopper Sutton sprong mee en maakte hij prachtig af in de sprint.

Na Kuurne-Brussel-Kuurne een tweede mooie zege voor Christopher Sutton dit seizoen. Daniele Bennati werd vijfde en pakt zo met behulp van de bonificatieseconden de leiderstrui over van ploeggenoot Fuglsang.

Rituitslag

1. Christopher Sutton
2. Vicente Reynes
3. Marcel Kittel
4. Tyler Farrar
5. Matti Breschel
6. Daniele Bennati
7. Enrico Gasparotto
8. Lloyd Mondory
9. Luca Paolini
10. John Degenkolb

Bekijk de volledige uitslag hier.