Een nepagent heeft zaterdag meer dan 20.000 euro gestolen van een 83-jarige man uit Verviers. Dat meldt de lokale politie. Een kompaan van de dief kwam op verkenning, vermomd als iemand van de watermaatschappij. Beide mannen worden door de politie opgespoord.

De tachtiger kreeg zaterdagochtend bezoek van een valse medewerker van de watermaatschappij Société Wallonne Des Eaux (SWDE). Die kwam zogezegd nagaan of het water drinkbaar was.

Enkele minuten later belde een valse politieagent aan bij de man. Hij beweerde dat een dief was opgepakt met een aanzienlijke som geld op zak. De nepagent wilde daarom nagaan of er bij de tachtiger iets gestolen was.

Daarop stelde de man uit Verviers samen met de nepagent vast dat zijn geld nog steeds verborgen lag. De nepagent legde uit dat de dief iets had gedaan met de lakens op het bed en dat hij die nodig had voor onderzoek in het laboratorium.

Het slachtoffer ging akkoord om zijn lakens mee te geven en liet de nepagent daarvoor op de plaats achter waar het spaargeld lag. Toen hij terugkwam waren agent en spaarcenten verdwenen.

De SWDE zegt nooit een vertegenwoordiger te sturen voor een controle op de drinkbaarheid van het water. De politie is op zoek naar de twee oplichters.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig