WK-leider Cairoli is de beste in Groot-Britannië
Foto: IMAGEGLOBE
Antonio Cairoli heeft zondag de Grote Prijs van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. In de MX1-klasse was hij op het parcours van Matterley Basin derde in de eerste en winnaar in de tweede reeks. In de GP-stand gaat de Italiaanse KTM-rijder de Fransen Christophe Pourcel en Steven Frossard vooraf.

Pourcel had de eerste reeks gewonnen, voor Frossard en Cairoli, maar in de tweede zag het er aanvankelijk niet goed uit voor de Fransman. Al in het begin van de wedstrijd viel hij uit, en ook Cairoli maakte fouten en zakte weg naar een achtste plaats.

Maar na goed een kwart wedstrijd sprong MacKenzie op de motor van Tamel Leok en kwam zwaar ten val op de nek. Hij kreeg de eerste zorgen op het parcours, waarna de rode vlag werd bovengehaald. Na een halfuur werd de tweede reeks herstart, Cairoli en Pourcel waren dit keer het beste weg. Frossard ging zijn landgenoot nog voorbij naar de tweede plaats, maar Cairoli echt bedreigen zat er niet meer in.

De Belg Kevin Strijbos eindigde als elfde in de GP, na een 13e en 8e plaats in de reeksen.
Met nog twee manches te gaan is Cairoli bijna zeker van zijn derde titel op rij. Met nog honderd punten te verdienen telt de Italiaan nu 554 punten, 82 meer dan Frossard.

In het Duitse Gaildorf volgt op 4 september de voorlaatste WK-manche met de Grote Prijs van Europa.