Uitbaatster restaurantje stuurt Zweeds koningspaar wandelen
Foto: ap
De uitbaatster van een klein restaurantje in Duitsland heeft het Zweedse koningspaar wandelen gestuurd omdat alle tafeltjes bezet waren. 'Ik had er geen idee van wie die mensen waren', zei ze achteraf beschaamd.

'Ik heb geen tijd om de hele dag tijdschriften te lezen. Ik had koning Carl Gustaaf en koningin Sylvia dan ook niet herkend toen ze me om een tafel vroegen', vertelt Nadine Schellenberger, uitbaatster van 'Güldenen Stern' in het dorpje Ladenburg. In plaats daarvan verwees ze het koningspaar door naar een andere, vlakbij gelegen zaak.

Schellenbergers echtgenoot, de kok van 'Güldenen Stern', vreest nu voor de reputatie van hun restaurant. 'We zijn de idioten van Ladenburg geworden', klinkt het. 'Maar zelfs met de beste wil van de wereld hadden we hen geen plaats kunnen aanbieden. Er was net een trouwfeest aan de gang en het was razend druk.'

Het koningspaar stelde zich dan maar tevreden met een pizza op het marktpleintje van Ladenburg. Het Zweedse koningshuis wil niet officieel reageren op het voorval.