Advocaat voorspelt einde zaak-DSK
Nafissatou Diallo, het kamermeisje dat de Fransman Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van seksueel misbruik Foto: ap
Het lijkt erop dat de zaak tegen voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn geklasseerd wordt. Dat denkt de advocaat van Nafissatou Diallo, het kamermeisje dat de Fransman beschuldigt van seksueel misbruik.

Diallo wordt maandag ontvangen door de procureur die de zaak onderzoekt. 'Mijn interpretatie (...) is dat ze zullen aankondigen dat de zaak volledig geklasseerd wordt of dat ze bepaalde tenlasteleggingen laten vallen', zegt de advocaat in de Amerikaanse krant New York Times.

'Als dat niet zo was, dan zouden ze haar niet moeten ontmoeten. Dan zouden ze dinsdag gewoon naar de rechtbank gaan om te zeggen dat ze de zaak voortzetten.' Dinsdag staat een nieuwe hoorzitting gepland in New York.

In juni werd al bekend dat het openbaar ministerie twijfelt aan de geloofwaardigheid van het kamermeisje. De getuigenis van de vrouw zou inconsistent zijn. Daarnaast zou ze gelogen hebben toen ze op haar asielaanvraag zei slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting in haar geboorteland Guinee. 

Diallo heeft eerder deze maand ook een burgerlijke procedure opgestart tegen Strauss-Kahn om een schadevergoeding wegens 'sadistische agressie' te krijgen. De advocaten van DSK zien dat als een bewijs dat het kamermeisje alleen maar uit is op geld.

Een woordvoerder van het openbaar ministerie in New York wilde niet reageren.