AA Gent won gisteren voor de tweede keer op rij. In een wedstrijd met wisselende scenario's bezorgde El Ghanassy met twee goals op het uur de Buffalo's de zege (2-3). Westerlo blijft met één puntje laatste in de stand.

Voor aftrap was er een ingrijpende herdenking voor James Adams, de afgelopen week vermoorde broer van Westerlo-speler Moses Adams. De plaatselijke fans bleven één minuut ingetogen stil, die in het bezoekende vak ondersteunden met een applaus.

AA Gent nam een flukse start. El Ghanassy toonde zich bijzonder bedrijvig op de linkerflank. Zo kon hij tien minuten ver gelegenheidsrechtsachter De Greef voorbijrennen, om Ljubijankic de 0-1 op een presenteerblaadje aan te bieden.

Westerlo probeerde iets terug te doen na een vrije trap van Brüls. Van Hout kopte door tot bij Liliu, die van dichtbij over knikte. Delen diende even later het veld te verlaten. Hij had na een ongelukkig contact met Thijs een blessure opgelopen. Annab kwam in de ploeg.
De thuisploeg kwam toch iets beter in de match. De Smet dreigde, maar Baric kwam net op tijd tussenbeide. De gelijkmaker hing in de lucht, en viel ook. Invaller Annab gooide voor de pot, over verdedigers Nahayo en Ba, en De Petter kopte fraai binnen. De eerste thuisgoal voor de Westelse troepen dit seizoen.

Pittige match

De partij werd pittiger, met drie gele kaarten in nauwelijks drie minuten. Eerst gingen Ngolok en Van Hout op de bon, daarna Nahayo. Vooral de ingreep van de Burundees was heel fel. Kort voor de pauze deed zich nog een incident voor. Suler, die tegen zijn zin op de linksachter stond, zat helemaal niet in de match. Hij werd vervangen door Skarabot en riep zijn trainer wat onvriendelijks toe. AA Gent kreeg op dezelfde flank trouwens al snel een nieuw tegendoelpunt te slikken. Brüls rolde de defensie op en eerst Thijs met de hiel en daarna Ba tikten de bal tegen de eigen netten.

Deelkens verkijkt zich

AA Gent was volledig de controle kwijt, maar na 55 minuten kwam het toch gelijk. Na een actie van Mboyo op de rechterkant verkeek doelman Deelkens zich op de voorzet, El Ghanassy knikte van dichtbij over de lijn.

Nauwelijks enkele minuten later tikten de bezoekers de voorsprong op het bord. Mboyo ging weer zijn gang en El Ghanassy, die slim achter de bal bleef, duwde zijn tweede van de avond binnen.

Smolders zag nog een doelpunt afgekeurd wegens een duw. Aan de overkant schoot Van Hout voorlangs. AA Gent kroop weer achteruit. Ondertussen stuitte El Ghanassy nog een keer op doelman Deelkens. Even daarna verliet de Gentse aanvaller geblesseerd het veld. Liliu schoot nog een keer voorlangs, Marcao miste in de slotfase een open kans.

Zo was het op het eind toch nog wat kreunen voor AA Gent, dat met de overwinning wel de slechte start tegen Cercle wegveegt. Westerlo scoorde voor het eerst twee keer in een match, maar bleef puntenloos achter.

Lees het volledige verslag en reacties in Het Nieuwsblad Sportwereld van 21 augustus. Alle verkooppunten in uw buurt vindt u hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig