Denier VII debuteert met verlies
Foto: Foto: KRC Genk
Pierre Denier heeft zijn eerste match in zijn zevende periode als interim-coach van RC Genk verloren. Cercle Brugge haalde het verdiend met 3-2 na rood voor Camus. Zelfs twee owngoals van Viane konden Genk niet aan een punt helpen.

Denier werd meteen luid aangemoedigd door de meegereisde supporters van RC Genk. Maar op het veld was er minder enthousiasme in het spel van de landskampioen. Cercle bracht het beste voetbal en oogde het meest gretig en fris.

In de tiende minuut profiteerde Kevin Janssens van een aflegger van Iachtchouk en bracht zo Cercle verdiend op voorsprong. Lang duurde dat echter niet: na een kwartier kwam Vande Borre dicht bij het doel van Verbist niet verder dan een hobbelbal, maar Viane werke ongelukkig in eigen doel.

Knappe goal

Cercle bleek echter niet van slag door die tegengoal. Na voorbereidend werk van Rudy schudde Janssens een dribbel uit zijn voeten voorbij Nadson en Pudil en vloerde dan ook nog eens knap doelman Köteles. Het tweede doelpunt van de avond voor de 25-jarige aanvallende middenvelder, die eerder voor Lierse en Turnhout voetbalde en nog niet eerder kon scoren in eerste klasse.

Genk kreunde en zuchtte, onder het spel van Cercle en onder de eigen twijfels. Ongetwijfeld speelde ook het turbulente vertrek van Vercauteren daarbij een rol. Mertens zorgde bijna voor een derde groen-zwart doelpunt.

Vossen en Buffel

Pas in het slot van de eerste helft kwam Genk beter in de match. Een inzet van Buffel werd van de lijn geveegd, een schot van Vossen strandde op Verbist en Camus vlamde naast. Maar toen deed Camus zijn eigen team de das om. Voor een stevige tackle op Cornelis, die even daarvoor Camus een tik had gegeven, kreeg de Fransman een tweede keer geel en dus rood.

Cercle rook zijn kans om de voorsprong uit te diepen. Köteles moest Janssens net voor rust van een derde goal houden en meteen na rust nam ook D'Haene de Genkse doelman onder vuur. Genk wist duidelijk niet wat doen, maar kreeg opnieuw de hulp van Denis Viane. Onder druk van Buffel werkte de verdediger een voorzet van Anele opnieuw in eigen doel. Een tweede owngoal voor Viane en Genk vatte plots weer moed. De Limburgers gingen beter voetballen en Verbist moest sterk pakken op een schot van Buffel.
Slechte repetitie voor Maccabi

Weer Janssens

Maar Cercle liet zich niet zomaar terugdringen. Meer zelfs: bij een tegenaanval stak uitblinker Janssens de bal tot bij Rudy en de Portugees vloerde Köteles. Genk drong nog stevig aan in het slot, maar kon niet meer scoren. Misschien was het omdat Viane dan al gewisseld was bij Cercle?

De 3-2-overwinning was verdiend voor de thuisploeg. Kampioen Genk leed na twee opeenvolgende gelijke spelen op de vierde speeldag al een eerste nederlaag. Geen goede voorbereiding was dat op het levensbelangrijke duel dinsdag in de play-offs van de Champions League.

Lees het volledige verslag en reacties in Het Nieuwsblad Sportwereld van 21 augustus. De verkoopspunten in uw buurt vindt u hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig