Negentien opeenvolgende wedstrijden was OH Leuven op eigen veld ongeslagen. KV Mechelen brak dat mooie rijtje af, een helft lang zelfs met tien tegen elf na de uitsluiting van Van Hoevelen. Maar net die numerieke minderheid gaf KVM de kans om fel te verdedigen.

Vierde wedstrijd van de neo-eersteklasser, tweede thuisderby. Dat betekende, net als tegen Anderlecht, weer een vol huis en een sfeer om over naar huis te schrijven in het kleine 'Engelse' stadion. De spelers werden er blijkbaar door aangestoken, want zij startten tegen honderd per uur. De wedstrijd golfde daardoor snel op en neer. Mechelen puurde als snel het openingsdoelpunt uit zo'n golf. Destorme gaf een kruispas naar Cordaro. Die kapte in de rechthoek Diandy uit en plaatste de bal aan de tweede paal buiten het bereik van Lenaerts in doel.

OHL zoekt

OH Leuven was nauwelijks aangeslagen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. Roelandts en Azevedo drongen ieder op hun beurt door in de rechthoek, maar lieten zicht in schietpostite in extremisch de bal ontfrustelen. Aan de overzijde werden er vooral raketten afgevuurd. Gorius en Iddi richtten die wel goed, maar Lenaerts maakte ze onschadelijk.

Omstreeks het halfuur ging het tampo wat uit de wedstrijd. Of dat was omdat Mechelen onbewust wat voorzichtiger werd of omdat OHL controle kreeg over de partij, was moeilijk uit te maken. Feit is dat Leuven de gevaarlijkste ploeg werd en Mechelen min of meer vastzette. Azevedo en de mee opgerukte rechtsback Boi kregen kansjes, maar besloten te zwak. Ruytinx vocht zich op kracht en, jawel techniek, voorbij De Witte, maar zag zijn schot geblokkeerd.

Op slag van rust kwam de gelijkmaker er toch. Remacle schoot een strafschop voor een handsbal van Van Hoevelen op de doellijn voorbij Renard. Van Hoevelen kreeg rood.

Koude douche voor OHL kort na de warme koffie. Gorius deed zijn reputatie eer aan toen hij een slecht weggewerkte bal keihard in doel trapte. Dit keer leek OHL wel onder de indruk van de nieuwe aanslag op z'n thuisreputatie. Coach Van Geneugden greep in. Hij wisselde middenvelder Vermeulen voor aanvaller Amoah. OHL en z'n aanhang schoten terug in vlam. Azevedo trof de paal. Renard tipte een centerschot van Remacle over de lat.

KVM wisselde Vandenbergh voor Diabang. De gelijkmaker hing de hele tijd in de lucht, maar Mechelen trachtte hem het vallen te beletten door OHL ruimte te ontnemen. Voor een ploeg met snelle flankspelers als Remacle en Azevedo wordt het dan extra moeilijk.

Toch bleven de neo-eersteklassers stilaan met de moed de wanhoop op een doelpunt jagen. Op een bepaald moment stonden zes aanvallende spelers op het veld en liep verdediger Raymaekers mee in de spits. De Hasseleer had trouweens de beste kans van de wedstrijd, maar hij kwam vrijstaand niet tot een schot op een afvallende bal.
 

Lees het volledige verslag en reacties in Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten in uw buurt vindt u hier.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig