Club, Anderlecht en Genk laten punten, Malinwa leidt
Cercle Brugge-Racing Genk 3-2 Foto: BELGA
Landskampioen Racing Genk werd na de uitputtende trip naar Israël met 3-2 verslagen door een fris voetballend Cercle Brugge. Promovendus OHL leert na de winst tegen Anderlecht de keerzijde van de medaille kennen: het verloor op eigen veld met 1-2 van KV Mechelen. Het was ook een productieve speeldag voor de Oost-Vlaamse ploegen. Lokeren en AA Gent pakten de drie punten: Lokeren won met 0-2 op het veld van Sint-Truiden, terwijl AA Gent in de stille Kempen ontsnapte met een geflatteerde 2-3 zege. Zondagavond geraakten Club Brugge en Anderlecht niet verder dan een gelijkspel, Standard klopte KV Kortrijk.

Club Brugge is er zondagavond niet in geslaagd om aan de leiding te blijven van de Jupiler Pro League. Blauw-zwart behaalde een 1-1-gelijkspel op het veld van Zulte Waregem. Rossini bracht de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, Vadis Odjidja maakte vanop de stip na de pauze gelijk.

Anderlecht ontsnapt in eigen huis

Anderlecht heeft in eigen stadion 2-2 gelijkgespeeld tegen Bergen. De thuisploeg kwam 0-2 achter, maar ondanks de numerieke minderheid sleepte ze nog een gelijkspel uit de brand. Bergen kent met zes op twaalf een geslaagde competitiestart.

Het licht gaat uit in Luik


Standard heeft zich na een 3-1 zege tegen Kortrijk naast Anderlecht gehesen in het klassement. De Rouches hadden het echter moeilijk tegen de West-Vlamingen in een wedstrijd die een kwartier stil lag nadat de stroom in Sclessin uitgevallen was.

Genkse nederlaag in Brugge

RC Genk kwam vermoeid voor de dag in het Jan Breydelstadion, en legde inspiratieloos voetbal op de mat. Bob Peeters stuurde zijn mannen dan ook opgefokt het veld op, hij rook zijn kans. En met succes, Cercle speelde de kampioen onder impuls van revelatie Rudi van de mat. Genk had de hulp van Cercleverdediger Viane en zijn twee owngoals nodig om in de wedstrijd te blijven. Zonder succes, groen-zwart pakte een verdiende zege: 3-2.

Mechelen verrassende leider

Minder mooi voetbal was er in de wedstrijd tussen OHL en KV Mechelen. De thuisploeg vond geen gaatje in de goeie organisatie van Brys, het had een penalty nodig om Renard te kloppen. Uitblinkers Gorius en Cordaro zorgden echter voor een verdiende Mechelse zege.

Lokeren pakte eenvoudig de drie punten op Stayen. Twee doelpunten van Maric (waaronder één penalty) volstonden voor een eenvoudige winner tegen een zwak STVV.

Buffalo's met een gelukje

AA Gent wint dit weekend dan weer de prijs voor grootste meevaller. In een fel bevochten wedstrijd op het veld van Westel verdiende het eigenlijk niet de volle buit, maar een gunstig scoreverloop en wat hulp van de ref zorgden toch voor de 2-3 winst. Trond Sollied haalt met zijn kritiek op de scheidsrechterij zo zijn gram.

 Tumult in streekderby

Op vrijdagavond al vond de tumultueuze streekderby tussen Lierse en Beerschot plaats. Een furieus gestart Lierse verdiende bij de rust een voorsprong, maar kreeg die niet. Pas na de pauze, en op een onverwacht moment, kwamen de Pallieters toch op voorsprong dankzij een mooie volley van El Gabas. Dat was het teken voor de bezoekende fans om Liersegoalie Kawashima te bekogelen: ref Wouters legde de match 5 minuten stil. Beerschot kwam na de onverwachte pauze het best uit de kleedkamers. Losada maakte snel gelijk na dom balverlies van Maric en Gilberto, waarna de match zonder veel voetbal en met veel fouten op een bloedeloos gelijkspel eindigde.

 

Uitslagen:

Vrijdag:

Lierse - Beerschot 1-1

 Zaterdag:

OH Leuven - KV Mechelen 1-2
STVV - Lokeren 0-2
Westerlo - AA Gent 2-3
Cercle Brugge - Racing Genk 3-2

Zondag:

Anderlecht - Bergen: 2-2
Zulte Waregem - Club Brugge: 1-1
Standard - Kortrijk: 3-1

Stand (matchen gespeeld-punten)

1. KV Mechelen 9
2. Club Brugge 8
3. AA Gent 7
4. Standard 7
5. Anderlecht 7
6. Cercle Brugge7
7. Bergen 6
8. Zulte Waregem 6
9. Genk 5
10. Beerschot AC 5
11. KV Kortrijk 5
12. Lokeren 4
13. OHL 3
14. Lierse 3
15. St.-Truiden1
16. Westerlo 1