Pukkelpop wil steunfonds oprichten voor slachtoffers en nabestaanden
Foto: hadrianestou-ii.blogspot.com
De organisatie van Pukkelpop wil na het drama van afgelopen donderdag een onafhankelijk fonds oprichten voor de slachtoffers en nabestaanden. Dat maakten ze zaterdag bekend.

'We voelen de behoefte een onafhankelijk fonds op te richten voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Dit zou de naam ’Steunfonds Pukkelpop Slachtoffers’ meekrijgen. Informatie hierover zal zo snel mogelijk verschijnen op de aangepaste homepagina van www.pukkelpop.be', liet organisator Chokri Mahassine weten.

De website wordt vanaf morgenochtend ook een informatiepunt waar festivalbezoekers met al hun vragen terechtkunnen. 'Een groot aantal vragen is van praktische aard. Festivalbezoekers vragen zich af waar ze terechtkunnen voor verloren voorwerpen of mensen die willen weten of ze op een of andere manier kunnen helpen met het opruimen van het terrein', luidt het in een mededeling.

De organisatie waarschuwt dat ze voorlopig nog geen antwoord heeft op de problematiek rond de tickets, maar neemt wel het engagement om deze vragen op een redelijke termijn te beantwoorden. Mensen kunnen op de website hun e-mailadres en shortcode (die je terugvindt op het e-ticket) achterlaten, waarna zij ten laatste op 15 november op de hoogte zullen worden gebracht.

De organisatie wil tot slot ook iedereen danken voor de vele positieve reacties en aanmoedigingen tijdens deze zware tijden. 'Dat doet ons enorm deugd', aldus Mahassine.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig