Puike Stijnen pakt puntje bij debuut, Beerschotfans bekogelen Kawashima
Foto: Photo News
In de openingsmatch van de vierde speeldag van de Jupiler Pro League zijn Lierse en Beerschot niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Stijn Stijnen maakte een opgemerkte comeback en speelde een puike wedstrijd. De wedstrijd werd even stilgelegd nadat de bezoekende fans Lierse-doelman Kawashima bekogelden.

 Na een indrukwekkende minuut stilte voor de Pukkelpopslachtoffers begon Lierse het best aan de wedstrijd. De Pallieters kregen van de Ratten het merendeel van het balbezit, en legden best aardig voetbal op de mat. Onder impuls van een gedreven Daylon Claasen dwongen de mannen van Chris Janssens een pleiade aan hele en halve kansen af, maar Stijnen stond pal.

Beerschot kwam amper in het stuk voor, al was het toch even schrikken toen Sidibe alleen voor Kawashima verscheen. Aan de andere kant misten El Gabas en Sonck de kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. De rust kwam bij een 0-0 tussenstand.

Laag tempo

Na de pauze zakte het tempo aanzienlijk. Lierse kon het spel van de eerste helft niet langer ontwikkelen, en de wedstrijd verzandde in veel middenveldspel. De voorsprong van Lierse kwam dan ook als een verrassing: Dodo El Gabas zette een mooie één-twee op met Matthisen en volleyde de bal enig mooi binnen.

Blikjes

Lierse hervond zijn tweede adem, en dat was niet naar de zin van de Beerschotaanhang: zij bekogelden Kawashima met blikjes, waarop ref Wouters de match gedurende vijf minuten stillegde. Het was een welkome onderbreking voor Beerschot, dat na de herstart ineens wel inspiratie vond. Het was publiekslieveling Hernan Losada die dom balverlies van Maric afstrafte door de bal vanop twintig meter hard binnenpoeierde.

Beide ploegen leken vanaf dat moment meer te mikken op de zekerheid van een punt, al was het toch Beerschot dat met een afgekeurde treffer van Sidibe nog het dichtst bij de drie punten kwam. De wedstrijd bloedde met zenuwachtig en onzorgvuldig voetbal dood, en eindigde op een gelijkspel waar vooral Beerschot blij mee mag zijn.

Lierse is nu dertiende, het haalde drie op twaalf. Beerschot heeft twee puntjes meer en staat achtste.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig