Door een breuk in een bovenleiding tussen Sint-Niklaas en Beveren is het treinverkeer tussen Gent en Antwerpen zwaar verstoord. De vertragingen lopen op tot meer dan een uur, aldus infrastructuurbeheerder Infrabel.

De breuk werd woensdag rond 16.45 uur vastgesteld, maar de oorzaak van het defect is nog niet duidelijk. Vier uur later is het defect nog steeds niet hersteld. Beide sporen waren tussen Sint-Niklaas en Beveren buiten gebruik, maar momenteel is één spoor beschikbaar. De treinen mogen er slechts met een snelheid van 5 kilometer per uur rijden, waardoor er op de lijn tussen Antwerpen en Gent nog grote vertragingen zijn. In Sint-Niklaas loopt de wachttijd voor sommige treinen op tot meer dan een uur.

Er stond een aantal treinen stil door de breuk, maar de reizigers konden de treinen verlaten in het station en op bussen overstappen. Volgens de hulpdiensten liet de communicatie met de spoorwegen dan weer te wensen over. De brandweer en het Rode Kruis hebben 200 mensen geëvacueerd en gaven de reizigers water. Niemand raakte gewond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in