63.000 telegrammen verstuurd in 2010
Foto: rr
In België werden vorig jaar zo'n 63.000 telegrammen verstuurd. Dat cijfer is al enkele jaren stabiel, heeft telecomoperator Belgacom dinsdag gemeld. Tot en met midden augustus dit jaar heeft de operator al 32.000 telegrammen verwerkt.

Belgacom verzorgt als enige in ons land de telegramdiensten, een taak die het bedrijf heeft geërfd van zijn voorganger, de Regie voor Telefonie en Telegrafie (RTT). 'Vooral bedrijven maken gebruik van telegrammen', legt de operator uit. 'Daarmee worden onder meer officiële vergaderingen bijeengeroepen.'

Ook particulieren maken er nog gebruik van, zo blijkt. 'Vooral bij scharniermomenten in het leven zoals geboorte, huwelijk en overlijden worden nog telegrammen verstuurd. Met zo'n telegram kan er namelijk makkelijk een geschenk mee verstuurd worden, zoals een fles champagne of een teddybeer", aldus de operator.

Uit de cijfers van Belgacom blijkt dat in 2003 nog 150.000 telegrammen verstuurd werden. In vergelijking met 1983 is dat aantal wel gedecimeerd. Toen werden er nog meer dan anderhalf miljoen verzonden.

De telegram onderging na al die tijd enige wijzigingen. 'Zo worden er geen stopwoorden meer gebruikt en staat er geen limiet op de lengte van het bericht', besluit Belgacom.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig