Relschopper gepakt via gestolen laptop
Foto: rr
De Britse relschopper die op het idee kwam binnen te breken in de Londense woning van de Amerikaan Greg Martin (29) is eraan voor de moeite. Martin kon via zijn gestolen laptop de dief traceren en volgen.

Het is de Nederlandse krant Trouw, die het verhaal op het spoor kwam.

Dinsdagnacht werd er ingebroken in de kelderwoning van Martin. De dieven maakten onder meer een Macbook Pro, een iPhone en 150 pond (171 euro) buit.

Wat de inbreker niet wist was dat Martin op de Macbook software had geïnstalleerd om een eventuele dief te traceren. Zodra de dief inlogde op de computer, werd het programma Prey geïnstalleerd. Dat programma maakte via de ingebouwde camera van de laptop een aantal foto's van de dief.

Martin kreeg de foto's doorgestuurd op zijn iPhone en gooide de foto's op Facebook. "Dan moet je maar geen laptop stelen van een professionele hacker", schreef hij erbij. 

Via het programma kreeg Martin ook screenshots van de websites die de dief bezoekt en chatconversaties die hij voert. De dief schept onder meer op dat de politie de rellen niet onder controle krijgt.

Martin kon de exacte locatie van de dief traceren. De man bleek om de hoek te wonen en werd gisteravond gearresteerd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig