Bij een skiongeval in Nieuw-Zeeland is een 38-jarige Nederlander omgekomen. De man botste vrijdagmiddag in het wintersportgebied Whakapapa tegen een paal en overleed die nacht in het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Bij een ander ongeluk in Whakapapa ontsnapte maandag een Nederlandse vrouw aan de dood. De vrouw, een 29-jarige medewerkster van een bar in het wintersportgebied, viel 30 meter in een ravijn. Ze belandde op een dik pak sneeuw, pal naast enkele scherpe rotsen. Ze is naar een ziekenhuis gebracht, maar maakt het volgens de politie goed.

De vrouw zat samen met een vriend op een slee. Het ongeluk gebeurde op een ijspad naar Bruce Road. De vriend kon zich nog net vasthouden aan rotsen om te voorkomen dat hij ook naar beneden gleed in de Happy Valley, zoals het ravijn heet. Hij sloeg alarm, waarna de vrouw uit het ravijn werd gered en per sneeuwmobiel en helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht.

De vrouw wordt nog onderzocht, maar heeft volgens de politie op wonderbaarlijke wijze niets gebroken. Een agent zegt in een verklaring dat de vrouw van geluk mag spreken dat ze nog leeft. 'Een metertje opzij in welke richting dan ook en het was een heel ander verhaal geweest. Als de vriend zelf ook naar beneden was gegleden dan was er bovendien niemand geweest die alarm kon slaan.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig