Christian Lacroix maakt comeback met romantische lingerie
Foto: Christian Lacroix
De Franse modeontwerper Christian Lacroix, bekend om zijn dramatische luxecreaties, is na twee jaar afwezigheid terug. Hij lanceert een romantische lingeriecollectie en opmerkelijke badlijn.

In 2009 werd modehuis Christian Lacroix geconfronteerd met financiële problemen waardoor het moest stoppen met zijn prêt à porterlijn. Anno 2011 verkiest het toegankelijke modelijnen met een luxueuze twist boven onbetaalbare couturecollecties.

“De laatste jaren hebben we goed nagedacht over de wederopbouw van dit legendarische mode-imperium”, aldus creatief directeur Sacha Walchkhoff. “We hebben nieuwe manieren en partners gevonden om onze stempel te drukken op het hedendaagse modebeeld.”

De collecties voor zomer 2012 werden onlangs voorgesteld in Parijs en zijn een samenwerking tussen Lacroix en Lejaby, een Frans lingeriebedrijf met meer dan 80 jaar ervaring. De lingerielijn ‘Mantille’ is heel gedurfd, avontuurlijk, maar toch ook romantisch en geeft de stijl van de designer perfect weer. Voor de badcollectie ‘Montecarlo’ werkte Lacroix voornamelijk met felle kleuren, perfect voor dames die willen opvallen aan het zwembad of op het strand.

De beha’s en onderbroekjes zullen vanaf januari in de winkelrekken liggen. Over de prijs is vooralsnog niets bekend.