Zwak OHL schiet te laat wakker tegen frivool Zulte Waregem
Zulte Waregem - OHL 2-1 Foto: BELGA
Zulte Waregem heeft zijn eerste competitiematch in het vernieuwde stadion gewonnen. OHL, vorige week te sterk voor Anderlecht, kwam op geen enkel moment echt op dreef. Een knappe vrije trap van Remacle bracht nog even wat spanning, maar Essevee won verdiend.

De wedstrijdbal was nog niet helemaal geschonken door een plaatselijk café of het delirium was al een feit aan de Gaverbeek. Milunovic bracht voor vanop rechts, Matton controleerde het leer en legde keurig naast Lenaerts in de mand. Een handvol seconden later knikte De fauw tegen de dwarsligger.

Het eerste gevaar van OHL kwam er halverwege de eerste helft en wel via Rossini. De Italo-Belg knikte een voorzet net naast zijn eigen kooi. Essevee speelde een spelletje monopoliseren van de bal -zo'n 75 procent balbezit- tot Rossini uitstekend doortikte. Het broodje van de ovenverse Macedonische international Trajkovski was gebakken: 2-0. Remacle zorgde met een vrije trap voor een schuchter wederwoordje, maar Bossut ging vlot plat.

Goal Remacle valt te laat

Na de rust probeerde OHL de bakens te verzetten. Azevedo mikte in minuut 53 het eerste schot tussen de palen op Bossut. De ingevallen Chevalier knalde twee keer fraai op Lenaerts, die er evenveel keer alle moeite mee had.

Ruim tien minuten voor tijd wist OHL dan toch de weg naar de touwen te vinden. Remacle zette zich achter een vrije trap en zag zijn knappe curve binnen sterven. Essevee liet zich plots wegdringen: Hayen poeierde op Bossut, die zich kwaad maakte. Essevee moest nog even de adem inhouden, maar hield stand.
 

 

Herbeleef de partij hier fase per fase.