In de partij tusssen Westerlo en KV Kortrijk vielen geen doelpunten. De ploeg van Hein Van Haezebrouck eindigde de wedstrijd met negen spelers. Westerlo kreeg wel kansen maar doelman Van Hout keepte sterk en hield zijn netten schoon.

KV Kortrijk begon veelbelovend aan de partij. Pablo Chavarria met een lage schuiver en Steven Joseph-Monrose met een krulbal besloten maar net naast. Westerlo moest het spel ondergaan maar werd dan een handje geholpen door scheidsrechter Loeman

Rood Zukanovic

Ervin Zukanovic bond zijn veters aan de zijlijn vast maar kwam zonder toestemming terug het veld op: 1e gele kaart. Daarna stopte de Bosniër de bedrijvige Christian Brüls af met een drieste tackle: 2e gele kaart en de West-Vlamingen na een kwartier spelen met een mannetje minder. Hein Van Haezebrouck zag het met lede ogen aan in de dugout. 

Sterke Van Hout

De Kempenaren namen het initiatief over. Ellinton Liliu miste eerst onbegrijpelijk en zag iets later zijn kopbal op de deklat uiteenspatten. Kristof Van Hout was op een poging van William Owusu bij de pinken en voorkwam zo de openingstreffer. De rust werd bereikt zonder doelpunten.

Ook in de tweede helft heerste de lange doelman van KV Kortrijk in het luchtruim. Voor de rest stond het vizier van de Westelse spitsen niet op scherp. De debuterende William Owusu, vorig seizoen bij Cercle Brugge, mist nog wedstrijdritme. Liliu speelde ook geen denderende partij en raakte niet voorbij de Kortrijk-goalie.

Kortrijk met negen  

Twintig minuten voor het einde kreeg ook Mustapha Oussalah rood voor een tackle op Liliu, de bezoekers met zijn negenen. Vanhaezebrouck kon het niet meer aan en maakte veel misbaar aan de zijlijn.

De Kerels hielden de 0-0 vast en haalden zo net als vorige week een puntje. 

Westerlo blijft achter met een magere 1 op 6. 

 

Herbeleef de spannendste fases hier terug.