Eerste puntje voor AA Gent en Beerschot
Beerschot AC - AA Gent 2-2 Foto: BELGA
Twee offensief geïnspireerde ploegen hebben op Het Kiel de buit gedeeld. Vooral voor de pauze leverden ze een spektakelstuk. Met de 2-2 halen zowel Beerschot AC als AA Gent hun eerste puntje binnen.

De vlam sloeg meteen in de pan. François stifte een open kans naast doel. Consternatie was er even later toen ref Colemonts naar de stip wees. Niemand had gezien wat er precies gebeurd was. De arbiter wel, hij had door dat Ba Sidibe vasthield. Kagelmacher zette de penalty om.

AA Gent ging daarna driftig op zoek naar de gelijkmaker. Smolders viseerde de paal, Kaminski had een sublieme redding in huis op een poging van Ljubijankic.
De gelijkmaker kon niet uitblijven. Een sterke El Ghanassy bediende Ljubijankic, die binnenschoof. Mboyo kopte daarna nog eens op het doelhout, de vijfde keer al in amper de tweede match dat de Buffalo's het kader op de proef namen. Toch werd het al snel 1-2: Thijs zag een vrije trap via Delic en de muur binnendwarrelen.

Sidibi met de gelijkmaker


In de tweede helft was het toch allemaal wat minder. El Ghanassy zette een knappe één-twee op met Thijs, Kaminski ging goed plat. Mboyo plaatste de bal nipt naast. Beerschot gaf evenwel niet op. François kwam voor de tweede keer in de partij alleen voor Boeckx, maar schoof de bal naast de kooi. De gelijkmaker viel dan toch. Na slecht uitverdedigen van Gent bediende De Decker Sidibe, waarop de Senegalees voorbij de bezoekende keeper schoof. In de slotfase ontbrak het de bezoekers nog aan geluk om alsnog de volle buit te pakken.

 

 

Herbeleef de partij hier fase per fase.