Genk is maximum al kwijt
Lierse - Genk 0-0 Foto: ISOSPORT
Kampioen RC Genk verloor op de tweede speeldag van het nieuwe seizoen al voor het eerst punten. De Limburgers bleven steken op 0-0 bij Lierse. De thuisploeg startte zinderend, daarna had Genk licht overwicht maar te weinig kansen.

De start van Lierse was verschroeiend. Lierse drukte de kampioenen met de rug tegen de eigen achterlijn. Mathisen miste eerst een enorme vrije schietkans van dicht voor doel. Wat later lieten die van Genk de Noor alweer in een vrije positie staan, maar nu werd de poging van Mathisen afgeblokt. Ook Claasen en Elgabas legden nog eens aan, maar Kötels kon hun beide pogingen onder controle krijgen.

Na 10 minuten werd het evenwicht  hersteld en Kawashima moest een afgeweken schot van Ogunjimi in hoekschop zweven. Wat later trapte de Japanse doelman de bal na een misverstand met Grncarov pardoes in de voeten van Barda. De Israëlische spits, aan de aftrap in de plaats van Vossen, reageerde perfect met een lob, maar de bal belandde op de deklat.

Genk dominanter in tweede helft


In de tweede helft kampeerde Genk op de helft van Lierse, dat er nauwelijks nog in slaagde om uit te breken. Barda, De Bruyne, Tözser en Vossen vuurden richting doel, maar zonder Kawashima kwam niet echt in de problemen. Genk kwam ook te weinig aan echt uitgespeelde kansen en schrok flink op toen Elgabas Kötels in de korte hoek tot een redding noopte en Kovacs over doel kopte.

Lierse ging nog voluit op zoek naar de drie punten. Claasen trapte hoog over en Kovacs kopte op Köteles. Maar bij Genk waren ze in die slotseconden al meer bezig met ploegmaat Kevin De Bruyne, die geblesseerd moest worden afgevoerd.

Herbeleef de partij hier fase per fase