Bram Verbist van held naar anti-held in Cercle Brugge - Bergen
Cercle Brugge - Bergen 1-1 Foto: BELGA
Cercle won vorige week op een diefje tegen Gent maar kende gisteren minder geluk. Doelman Bram Verbist was in Gent de held, maar gisteren even anti- held toen hij niet helemaal vrijuit ging bij de gelijkmaker van de ingevallen Perbet.

Bergen was voor één punt naar Brugge komen en hield nogal wat volk achter de bal, maar de Draken, what's in a name, zorgden wel voor het eerste gevaar. Zola Matumona zag zijn schot afgeblokt door de vuisten van Bram Verbist. Aan de overkant stopte Cédric Berthelin een knal van Foley en maakte de doelman ook een schot van Neto onschadelijk. 

Na de pauze bracht Van Wijk Mombongo in voor Makiese. Signaal voor Matumona om de vuisten van Verbist op de proef te stellen. Hij had meteen de smaak te pakken want even later schudde hij een mooi nummertje uit zijn voeten, maar Ibou trof de paal.  Nog in dezelfde minuut rolde de bal binnen aan de overkant. De rust had Rudy goed gedaan en op het uur zette hij Cercle op voorsprong.

Berthelin moest ook nog plat op een poging van D'Haene, die samen met good old Oleg Iachtchouk en zeker ook Rudy voor gevaar zorgde. Van Wijk had ondertussen Perbet van de bank gehaald en dat kon niet zonder gevolg blijven. Ook al was er wat geluk en hulp mee gemoeid. Bram Verbist, vorige week de grote held, was nu even anti-held. Hij sloeg wat klungelig de voorzet van woelwater Nicaise, ook gisteren goed voor geel, achterwaarts tegen de lat en Perbet tikte kalm de bal over de lijn. In de slotfaze had hij ook nog de 1-2 kunnen scoren maar besloot voorlangs.

Herbeleef de partij hier fase per fase.