Vincent Gallo stopt eigen films in vergeetput
Vincent Gallo in The brown bunny Foto: rr
De nieuwe film van de Amerikaanse acteur en regisseur Vincent Gallo zal nooit in de zalen te zien zijn. Hij wil niet dat zijn films nog worden vertoond.

De ooit in Cannes uitgejouwde ‘The Brown Bunny’ is de meest notoire film van Gallo, omdat hij er zich on camera oraal laat bevredigen door Chloë Sevigny. Vorig jaar stelde hij op het filmfestival van Venetië nog zijn nieuwe film ‘Promises written in water’ voor. Die film heeft in ons land nog geen distributeur gevonden en dat zal dus ook niet meer gebeuren.

 

Gallo, part-time acteur, regisseur, scenarist, monteur, muzikant, componist, fotomodel en full-time narcist, heeft de reputatie een onmogelijk baasje te zijn. In Venetië werd vooral Delfine Bafort daar het slachtoffer van. Het Vlaamse fotomodel, de ex van Gabriel Rios, was naar de stad afgezakt om de film te promoten, maar ter plekke maakte Gallo geïnteresseerde persmensen het leven zo zuur dat ze uiteindelijk geen interviews of persconferentie deed en enkel op de rode loper mocht. (Waar Quentin Tarantino meer dan geïnteresseerd was door de rijzige blondine, maar ook een respectabele afstand van Gallo hield.)

 

Op zijn minst ondankbaar tegenover Bafort, die in één van de weinige scènes waarin de camera niét op haar regisseur was gericht, elk hoekje van haar blote lijf moest laten verkennen door diezelfde camera, langdurige close-up van haar schaamlippen incluis.

 

Gallo’s productiemaatschappij bevestigt dat noch ‘Promises written in water’, noch een andere film die Gallo sindsdien heeft afgewerkt, ooit vertoond zullen worden. De uitleg van Gallo: ‘Ik wil niet dat mijn nieuwe werk tot stand wordt gebracht in een markt of publiek.’

En omdat dat nog voldoende verward klonk om voor interpretatie vatbaar te zijn, sloot Gallo alle twijfel uit met ‘het moet worden opgeslagen (..) zonder bloot te worden gesteld aan de duistere energie van het publiek.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in