Speeldag 2: Club en Genk morsen met de punten, Standard en Anderlecht winnen
Lierse - Genk 0-0 Foto: ISOSPORT
Club Brugge heeft in een ware thriller twee punten laten liggen op Stayen. Met een 0-3 ruststand leken de Bruggelingen nochtans al over de meet, maar in een furieuze tweede helft kwamen de jongens van Brepoels nog op gelijke hoogte. Eerder op de avond maakte Standard al korte metten met het Lokeren van Peter Maes. Onder impuls van een herboren Leye herstelden de jongens van José Riga zich van de Europese opdoffer tegen Zürich.

Landskampioen Genk is maximum al kwijt


Racing Genk heeft op de tweede speeldag zijn eerste punten van deze competitie laten liggen. De landskampioen leek nog wat vermoeid van zijn Europees avontuur en kwam niet tot scoren op het Lisp: 0-0.

AA Gent begint aan de competitie met 1 op 6. De Buffalo's geraakten niet verder dan een 2-2-gelijkspel op het veld van Beerschot AC. Ljubijankic en Thijs maakten een vroeg doelpunt van Kagelmachter ongedaan, maar Sidibe stelde in de 69ste minuut opnieuw gelijk.

Oud-Heverlee Leuven kon zijn goede start niet bevestigen aan de Gaverbeek. De Leuvenaars gingen de boot in tegen Zulte Waregem. Matton en Trajkovski zorgden ervoor dat de thuisploeg met een dubbele voorsprong de rust in kon. Remacle bracht met een treffer in de 80ste minuut nog even spanning in de wedstrijd, maar verder kwam OHL niet meer.

Cercle Brugge leek op weg naar een knappe zes op zes toen Rudy de score na 61 minuten opende. Perbet, op overschot bij Lokeren, zorgde met een doelpunt in de slotfase er toch nog voor dat de Draken met een punt konden terugkeren naar Henegouwen.

Anderlecht opent met eerherstel

Het weekend begon alvast met een klapper. Anderlecht kon zich na het debacle op OHL geen tweede misstap veroorloven: het moest thuis aan de bak tegen historische rivaal KV Mechelen. In de wedstrijd die ten allen prijze gewonnen moest worden, kon de paarswitte aanhang rekenen op een ontketend duo Suarez-Canesin. Onder impuls van de twee balgoochelaars werd Malinois een ontgoocheling rijker naar huis gestuurd.

 

 Drukke zondagavond

Standard gaf op zondagavond alvast het goede voorbeeld: het versloeg een mak Lokeren relatief eenvoudig met 3-1. Goreux en tweemaal Leye zetten de Luikenaars op een geruststellende voorsprong, Maric milderde vanop de stip.

Om half negen begonnen Sint-Truiden en Club Brugge aan hun wedstrijd, en drie kwartier later leek de match al gespeeld. Drie doelpunten leken garant te staan voor evenveel punten. Reza, Schouterden en Dufer hadden daar echter geen oren naar: in de laatste minuut kwamen de Kanaries nog op gelijke hoogte.

 In de laatste wedstrijd van de tweede speeldag kwam Westerlo niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen KV Kortrijk, dat nochtans maar een kwartier volmaakte met elf spelers. De Westelse kemphanen speelden geen onverdienstelijke wedstrijd, maar bleven onmondig voor doel en toonden zo nogmaals waar het de Kempense ploeg aan ontbreekt: geen scorend vermogen staat gelijk aan een bloedeloos gelijkspelletje.

 

Volg alle wedstrijden hier LIVE.

VR - 20u30: Anderlecht - KV Mechelen 3-1

ZA - 20u: Zulte-Waregem - OH Leuven: 2-1

ZA - 20u: Beerschot AC - AA Gent: 2-2

ZA - 20u: Lierse - RC Genk: 0-0

ZA - 20u: Cercle Brugge - Bergen: 1-1

ZO - 18u: Standard - Lokeren: 3-1

ZO - 20u30: Sint-Truiden - Club Brugge 3-3

ZO - 20u30: Westerlo - KV Kortrijk 0-0