Wilders boos over 'vals spel' na Noors drama
Geert Wilders Foto: epa
PVV-leider Geert Wilders verwijt linkse politieke partijen in Nederland een 'vals politiek spelletje' om munt te slaan uit de aanslagen in Noorwegen. Hij vindt dat linkse politici hem demoniseren, zegt hij in een interview in De Telegraaf.

Geert Wilders stelt dat hij op geen enkele manier heeft bijgedragen aan een klimaat waardoor moordenaars als Anders Breivik zich geroepen kunnen voelen om geweld te gebruiken. Hij vindt dat er een hetze tegen hem wordt gevoerd en dat de linkse partijen het drama in Noorwegen misbruiken om zijn partij te treffen.

Onder anderen PvdA-leider Job Cohen wees Wilders er de afgelopen week op dat Anders Behring Breivik net als Wilders waarschuwt voor de vermeende islamisering van de samenleving. Wilders woorden en ideeën zijn een voedingsbodem voor mensen zoals Breivik, klinkt het. De Noor bleek bovendien een fascinatie voor rechtse politici zoals Wilders te hebben.

Na het drama in Oslo nam de PVV-leider afstand van de daden van Breivik en hij noemde de Noor 'een eenzame verknipte idioot'. Toch bleef Wilders onder vuur liggen. In een reactie daarop schuwt de Nederlandse politicus de harde taal niet. Hij vindt dat hem helemaal niets valt te verwijten.

'Als een moslim een terreurdaad pleegt dan ligt het volgens links niet aan de islam, als een gestoorde gek een aanslag in Noorwegen pleegt dan krijgt de PVV het ineens voor haar kiezen', zegt de PVV-leider in het interview.

Cohen stelde ook dat politici op hun woorden moeten letten omdat die verstrekkende invloed kunnen hebben. 'Ik spreek de waarheid over de islam  en de enorme gevaren van deze gewelddadige totalitaire ideologie', reageert Wilders. Hij is niet van plan zich voor 'links' te verantwoorden. 'Ze kunnen allemaal de boom in', klinkt het.

'En de waarheid moet gezegd worden omdat islamknuffelaars als Cohen van de Partij van de Arabieren die problemen hebben veroorzaakt en stelselmatig hebben genegeerd. Tegen Cohen en de rest van links Nederland zeg ik: niet mijn woorden, maar uw zwijgen over de gevaren van de islam heeft negatieve invloed.' Van haatzaaien is geen sprake, besluit Wilders.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig