'McDonald's erger dan aanslagen in Noorwegen'
Foto: rr
De Britse zanger Morrissey heeft de aanslagen in Noorwegen afgelopen weekend vergeleken met de wijze waarop dieren bij McDonald's behandeld worden.

'We leven allemaal in een moorddadige wereld, zoals de gebeurtenissen in Noorwegen hebben laten zien. Maar dat is niets vergeleken met wat er dagelijks gebeurt bij McDonald's en Kentucky Fried Chicken,' aldus Morrissey tijdens een concert in Warschau.

De woordvoerder van Morrissey verklaarde achteraf dat de 52-jarige zanger besloten had verder geen commentaar te geven 'omdat hij van mening is dat zijn verklaring voor zich spreekt.'

Morrissey is een overtuigd veganist. Omdat de popster schrik heeft van anti-veganistische actievoerders liet hij begin deze maand bezoekers van een concert in Middlesborough fouilleren op vleeswaren. Morrissey had naar verluidt geruchten opgevangen dat men hem wilde bekogelen met worsten en hamburgers.

Morrissey staat op donderdag 4augustus op de Lokerse Feesten, waar die dag geen vlees wordt verkocht op het festivalterrein om de veganistische zanger tegemoet te komen.