Foto ufo Petit-Rechain is vervalsing
Foto: rr
De wereldberoemde foto van de driehoekige ufo met verlichte hoeken, die op 4 april 1990 in de Luikse gemeente Petit-Rechain (Verviers) genomen werd door een 20-jarige arbeider, is een vervalsing. Het gefotografeerde voorwerp was in werkelijkheid niet meer dan een maquette in piepschuim, zo heeft de fotograaf toegegeven aan de Franstalige televisiezender RTL-TVI.

Eind 1989 en in 1990 werden een hele reeks meldingen gedaan van vreemde voorwerpen in het Belgische luchtruim. Het was ook in die periode dat de beruchte foto van de ufo werd verspreid.

Verschillende onderzoekers en specialisten, onder meer van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, hebben de foto bestudeerd in een poging om het raadsel op te lossen. Maar niemand van hen slaagde erin het bedrog aan het licht te brengen.

Nu geeft de fotograaf uiteindelijk toch toe dat het gaat om een vervalsing. 'We hadden nooit gedacht dat de foto de fabriek zou verlaten waar we werkten. Het beeld ging echter een eigen leven leiden en toen hebben we het maar zo gelaten.'