Proximus-klanten krijgen vijf euro belkrediet cadeau
Foto: Jobat.be
De klanten van gsm-operator Proximus krijgen vijf euro belkrediet als schadevergoeding voor de problemen op het netwerk van vorige zaterdag. 'Dit had gerust meer mogen zijn', reageert minister Van Quickenborne.

Het buitenlandnetwerk van Proximus was vorige zaterdag bijna een hele dag zwaar verstoord. Duizenden vakantiegangers konden urenlang het thuisfront niet bereiken en omgekeerd.

Minister van Telecommunicatie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vond dat de gsm-operator met een vergoeding over de brug moest komen, maar daar wou moedermaatschappij Belgacom aanvankelijk niet van weten. De schadevergoeding komt er nu toch, in de vorm van vijf euro belkrediet, zo schreef Le Soir zaterdag..

'Dat bedrag had gerust meer mogen zijn', vindt Van Quickenborne. 'Want bellen en sms'en in het buitenland is duur. Maar het is al iets dat ze het principe van de schadevergoeding hebben aanvaard.'

Toch vindt de minister het niet kunnen dat Proximus nog geen 'mea culpa' geslagen heeft voor de povere communicatie. 'Ze hebben veel te laat en te weinig adequaat gereageerd. Dat ze dat toegeven, daar heb ik nog altijd niks van gezien,' aldus nog Van Quickenborne.