Wie kunst graag zelf beleeft, moet beslist naar Z33, het huis voor actuele kunst in Hasselt. Daar kan naar hartelust worden geklommen in de nieuwe plaatsspecifieke installatie NET.

NET is een project van het Oostenrijks/Kroatische designcollectief Numen/For Use. Het bestaat uit flexibele, in de lucht hangende netten, die een zwevend ‘landschap’ vormen. Bezoekers kunnen hun klimkunsten testen en zo de ruimte verkennen.

Het werk verwijst naar biomorfe architectuur en stedelijke utopieën uit de voorbije decennia. Het collectief wil de installatie later ook in de open ruimte brengen en een architecturaal landschap creëren waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten.

Numen/For Use

Kunstenaars Sven Jonke, Christoph Katzler en Nikola Radeljkovic verwierven internationale bekendheid met hun walk-in installatie Tape. Ook hun gigantische zelfdragende cocons geheel vervaardigd uit verpakkingskleefband konden van binnenuit ontdekt worden.

Numen/For Use ontwikkelt zowel interieur- als exterieurprojecten en werd al vaak gelauwerd met internationale prijzen voor hun werk op gebied van decorontwerp en industrieel design.

Zuivelmarkt 33, 3500 Hasselt – de expo loopt nog tot 2 oktober.

Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe deze indrukwekkende installatie tot stand kwam: