Twitter heeft een community-site voor ontwikkelaars gelanceerd die draait op het open source content managementsysteem Drupal van de Antwerpenaar Dries Buytaert. Dat meldt Datanews.

Na onder meer NBC, Al Jazeera en de Universiteit van Stanford, maakt nu ook het Amerikaanse internetbedrijf Twitter gebruik van het open source beheersysteem van Drupal, en wel voor zijn nieuwe community site ‘dev.twitter.com’, die zich richt tot honderdduizenden ontwikkelaars.

Voor de technische ondersteuning en de cloud infrastructuur is Twitter gaan aankloppen bij Acquia, het Amerikaanse dienstenbedrijf van Buytaert. Acquia helpt ondernemingen met het bouwen van websites die draaien op Drupal.

“Twitter is altijd een fan geweest van open source initiatieven zoals Drupal”, zegt platformdirecteur Ryan Sarver van Twitter, “maar uiteindelijk hebben we de beslissing genomen met Drupal en Acquia in zee te gaan omwille van de flexibiliteit van het platform, en het maatwerk dat kan geleverd worden.”

Gisteren nog raakte bekend dat Acquia vijftien miljoen dollar ophaalt bij Tenaya Capital, Northbridge Venture en Sigma Partners. Dat is meteen al de vierde kapitaalronde voor de onderneming. In november werd nog 8,5 miljoen dollar opgehaald.

Bron: Datanews