Karl Vannieuwkerke verliest weddenschap
Foto: vrt
Vive Le Vélo-presentator Karl Vannieuwkerke zal zich vrijdag kaal scheren. Ook het haar van wielrenner Thomas De Gendt moet er aan geloven. De voorbije twee dagen ontving de VRT immers ruim 51.000 sms'en voor Make-A-Wish.

Al sinds het begin van de Tour kan je elke dag een gehandtekend wielertruitje winnen in het VRT-Tourprogramma Vive Le Vélo. Om deel te nemen volstaat het een sms te sturen naar het nummer 4342. Per sms gaat 1 euro naar Make-A-Wish.

Ook de gehandtekende Tourtafel uit het programma zit in de prijzenpot. De winnaar van die tafel, krijgt ook een ticket naar de aankomst van de Ronde op de Champs-Elysées in Parijs.

Vannieuwkerke ging maandagavond in Vive Le Vélo een weddenschap aan met de kijker. Als er voor donderdagavond 18 uur 50.000 sms'en verstuurd werden voor Make-A-Wish zou Vannieuwkerke zich kaal scheren. Ook wielrenner Thomas De Gendt toonde zich bereid een behandeling met de tondeuse te ondergaan.

Vorige week gaf een weddenschap van Vannieuwkerke met renner Fabian Cancellara het aantal sms'en al een enorme boost. Omdat er toen op drie dagen tijd meer dan 42.000 sms'jes werden verstuurd, poetste Vannieuwkerke de ploegbus van het Leopard Trek-team, terwijl Cancellara kookte voor zijn ploegmaats.