Een jongeman uit Maasmechelen heeft woensdagavond brand gesticht in de kelderruimte van het appartementsgebouw waar hij zelf woonde. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling, waardoor de brandweer van Maasmechelen besliste een tiental appartementen te ontruimen.

Twintig tot dertig bewoners moesten noodgedwongen een tijdlang buiten staan totdat de brandweer het vuur had geblust. De rook had zich al een weg gebaand naar de trappenhal.

Nadat het vuur gedoofd was, startte de brandweer met de ventilatie van het gebouw. Vervolgens werden metingen gedaan om te zien of de schadelijke rook verdwenen was.

Donderdagochtend rond 1 uur konden de bewoners terug naar hun flat. Ook een aantal voertuigen liep schade op. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor onderzoek.
De politie arresteerde uiteindelijk een bewoner. Het Tongerse parket besliste de man voor te leiden omdat hij bij nacht brand had gesticht in een bewoond pand. De onderzoeksrechter besliste donderdag hem onder strikte voorwaarden vrij te laten. Het motief voor de feiten is onbekend.