Vercauteren: 'Manier waarop we wonnen was niet echt mooi'
Foto: BELGA
Frank Vercauteren, de coach van landskampioen Genk, was donderdagavond niet helemaal tevreden na de Supercup tegen bekerwinnaar Standard. De Genkenaars wonnen op eigen veld met 1-0 van de Rouches en mochten zo na vijf verloren Supercups eindelijk hun eerste Supercup op hun palmares schrijven.

'Ik ben toch wat ontgoocheld, ik dacht dat we beter konden', aldus Vercauteren. 'We begonnen slap, het vuur kwam er pas in na de rode kaart voor Vossen. We hebben dan wel gewonnen, maar de manier waarop was echt niet mooi. Er was weinig tempo, en dat is ook onze schuld want je moet het tempo breken als je wil winnen met tien man.'

Dinsdag moet Genk al aan de bak in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League. 'De Europese wedstrijd tegen Partizan Belgrado zal een stuk moeilijker zijn. We zijn bezig met versterkingen, maar het moet al een hele goede speler zijn als we hem nog willen inpassen tegen Partizan', besloot Vercauteren.

Jean-Francois De Sart, sportief directeur van Standard, was niet tevreden over het niveau van de Rouches. 'Dit is jammer, maar de Europese wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Zürich van volgende woensdag is veel belangrijker. We waren de beste ploeg tot Opare en Ciman geblesseerd uitvielen. We hebben ons beste niveau nog niet gehaald maar we hebben twee versterkingen (Yoni Buyens en Ignacio Gonzalez) die het niveau omhoog zullen halen', aldus De Sart.