'MR niet gebonden aan voorstellen Beke'
Foto: vum
MR voelt zich vrij om naar de onderhandelingen te komen met zijn amendementen op alle punten van de formateursnota van Elio Di Rupo, ook over de grenzen van Brussel. Dat heeft Olivier Maingain donderdagavond gezegd.

De voorzitter van het FDF, dat deel uitmaakt van de MR, bestempelde het feit dat "de CD&V probeert te doen geloven dat iedereen heeft toegegeven op zijn standpunten" een vorm van "negatieve stemmingmakerij" ("intoxication" in het Frans).

De Franstalige liberalen zeggen "ja" aan de onderhandelingen, maar voelen zich niet gebonden aan de voorstellen van CD&V-voorzitter Wouter Beke. "We voelen ons vrij om af te komen met onze amendementen op de voorstellen over BHV, amendementen die bovendien de positie herhalen van alle Franstalige partijen van maart 2007", aldus Maingain. De MR heeft volgens hem het recht om amendementen neer te legen, ook over de grenzen van Brussel.

Maingain hekelt bovendien het feit dat Wouter Beke praat over een reeks onderwerpen die naar commissies verwezen worden en in de koelkast belanden. De MR heeft donderdagmiddag de vergadering tussen de acht partijen voorbereid, tussen het Te Deum en het defilé.