De Belgische nationale voetbalploeg voor spelers onder negentien jaar heeft donderdag zijn eerste duel op het EK -19 in Roemenië verloren. Tegen viervoudig winnaar Spanje ging het team van coach Marc Van Geersom in Mogosoaia met 4-1 onderuit (rust 1-0).

De partij tussen beide landen was woensdag omwille van een onweer nog stilgelegd na een kwartier spelen. Donderdag opende Spanje na een kwartier de score via Sarabia, die een strafschop benutte. Bij de voorgaande actie werd de Belgische goalie Koen Casteels uitgesloten.

De jonge Duivels kwamen met zijn tienen vlak na rust (46.) langszij via Stoke City-speler Florent Cuvelier, maar iets voorbij het uur (65.) kwamen de Spanjaarden opnieuw op voorsprong via Paco Alcacer. In de toegevoegde tijd diepte Spanje de score nog verder uit dankzij treffers van Muniz Gallego (90.+1) en Morata (90.+3).

In dezelfde groep haalde Servië het woensdag al in Berceni met 2-0 van Turkije. Zaterdag spelen de Belgen in Buftea hun tweede partij in groep B, tegenstander wordt Turkije. Op dinsdag 26 juli volgt, ook al in Buftea, de confrontatie met Servië. De eerste twee teams van de groep stoten door naar de halve finales.

De Belgen plaatsten zich eind mei voor het EK door in een EK-kwalificatietoernooi in Kroatië groepswinnaar te worden in een poule met Portugal, Kroatië en Estland.