Standard strikt Uruguayaanse middenvelder Gonzalez
Ignacio Gonzalez (l) Foto: photonews
Standard heeft zich donderdag versterkt met de Uruguayaanse aanvallende middenvelder Ignacio Gonzalez. Dat maakten de Rouches bekend op de clubwebsite. Na het afleggen van de medische testen ondertekende hij een contract voor twee seizoenen bij de vicekampioen en bekerwinnaar, met één jaar optie.

De 29-jarige 'Nacho' Gonzalez komt transfervrij over van het Spaanse Valencia, waar hij sinds 2008 onder contract stond. De Spanjaarden leenden hem de voorbije jaren wel uit aan achtereenvolgens Newcastle, Levadiakos en Levante. Bij Valencia zelf kwam hij nooit aan spelen toe. Gonzalez is ook een Uruguayaanse international, maar speelt momenteel niet mee op de Copa America, het Zuid-Amerikaanse voetbalkampioenschap.


De middenvelder is speelgerechtigd voor beide duels in de derde voorronde van de Champions League. De Luikenaars spelen op 27 juli thuis tegen het Zwitserse FC Zürich, op 3 augustus volgt de terugwedstrijd.


Eerder deze week versterkte Standard zich al met Paul-José M'Poku (Tottenham), Karim Belhocine (Kortrijk) en Yoni Buyens (KV Mechelen).