De 40-jarige man die woensdag in Anderlecht een man van 43 heeft neergestoken, dacht dat het slachtoffer hem bestolen had. Uit wraak heeft hij zijn slachtoffer meerdere messteken toegediend. De dader, Mohamed N., werd korte tijd nadien opgepakt. Hij is aangehouden.

De steekpartij deed zich rond 12.15 uur voor in de Onderwijsstraat. Het 43-jarige slachtoffer, Jean F. zat er aan tafel met een vrouw toen Mohamed N. opdook en hem herhaaldelijk neerstak. Nadien ging N. er vandoor.

Het hele gebeuren werd gadegeslagen door twee getuigen. Eén van hen bleef bij het slachtoffer, dat aan zijn wonden overleed, terwijl de tweede getuige de dader achterna ging. Toen de politie ter plaatse kwam, nam de eerste getuige hen mee op zoek naar de tweede. Die had zich ondertussen voor een nachtwinkel in de Barastraat opgesteld, omdat Mohamed N. zich daar verscholen had. De politie kon hem zonder problemen oppakken en vond ook het gebruikte mes terug.

Bij zijn ondervraging verklaarde N. dat er enige tijd geleden bij hem was ingebroken en dat hij Jean F. van die diefstal verdacht. Daarom had hij de man neergestoken.

Onderzoeksrechter Tassin heeft Mohamed N. aangehouden op verdenking van moord. De man verschijnt vermoedelijk maandag voor de Brusselse raadkamer.