Ronald Koeman nieuwe trainer Feyenoord
Ronald Koeman Foto: WFA JACK JACOBS
Ronald Koeman wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. Dat hebben de Rotterdammers donderdag op de clubwebsite bevestigd. De 48-jarige Koeman is een ex-speler van Feyenoord en volgt in De Kuip Mario Been op, die vorige week was weggestemd door de spelersgroep. Koeman krijgt een contract van één jaar in de Nederlandse havenstad.

Als speler droeg de 78-voudige international naast het shirt van Feyenoord, waar hij zijn carrière afsloot, ook dat van Groningen, Ajax, PSV en Barcelona. Het was ook bij het B-elftal van de Catalanen dat hij in 1999 zijn trainerscarrière begon. Een jaar later keerde hij terug naar zijn geboorteland en kwam aan het roer bij Vitesse en Ajax, later volgden passages bij Benfica, PSV, Valencia en AZ. Enkel bij Ajax (2002-2005) hield Koeman het langer dan een jaar vol. Sinds zijn ontslag bij AZ Alkmaar in december 2009 zat hij zonder club.


'Feyenoord is voor mij een geweldige club om de draad als hoofdtrainer weer op te pakken", reageert hij op de clubwebsite. "Het is mijn stellige overtuiging dat we nog wel eens zeer verrassend voor de dag kunnen komen dit seizoen. Er zit immers volop kwaliteit en talent in deze jonge selectie.' 


Met zijn nieuwe club zorgt Koeman voor een primeur bij onze noorderburen: nooit eerder was iemand als speler én als trainer actief bij de Nederlandse 'Grote Drie'.
Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst worden de assistenten van Koeman bij Feyenoord. Komende maandag leidt het trio zijn eerste training in Rotterdam.