Bij twee afzonderlijke incidenten in Groot-Bijgaarden en de Beerselse deelgemeente Lot zijn in de nacht van woensdag op donderdag drie wagens uitgebrand. Dat melden de verschillende brandweerkorpsen.

De branden braken korte tijd na elkaar uit, met slechts een half uur verschil, maar het is voorlopig niet duidelijk of er een verband is. Ook over de oorzaak van beide incidenten bestaat nog geen duidelijkheid.

De eerste autobrand brak rond 2.30 uur uit in de Stichelberg in Groot-Bijgaarden. Daar vatte een Peugeot om een nog onbekende reden vuur. De brandweer van Asse was snel ter plaatse, maar zag zich geconfronteerd met een kleine vlammenzee omdat de brandstoftank van de wagen lekte. De auto raakte totaal vernield. Door de hitte van de vlammen barstten ook de ruiten op de eerste verdieping van de woning waar de wagen geparkeerd stond. Niemand raakte gewond.

Een half uur later, rond 3 uur, moest de brandweer van Halle uitrukken voor twee wagens die in brand stonden in de Beerselsestraat in Lot. Het vuur ontstond in een Citroën Berlingo en sloeg vervolgens over op een Renault 19. Beide wagens raakten zwaar beschadigd. Ook hier vielen geen gewonden.