Twee mannen hebben in de nacht van woensdag op donderdag lelijk huisgehouden in een café op het Koningin Astridplein in Jette. Omdat ze de zaak niet meer binnen mochten, bekogelden ze het café en de klanten met het meubilair. De twee sloegen en beroofden ook een van de klanten. De daders, die vergezeld waren van nog een man en een vrouw, werden na een achtervolging door de politie opgepakt.

Het incident deed zich rond voor rond 2 uur, toen de twee mannen op het Koningin Astridplein aankwamen met een BMW en een quad. Omdat het café de deuren ging sluiten, ontzegde de uitbater de drie mannen en de vrouw de toegang. Dat was niet naar de zin van twee van de mannen, die met stoelen van het café de klanten begonnen te bekogelen en heel wat schade aanrichtten.

De uitbater kreeg een klap op het hoofd met een helm en een van de klanten werd hardhandig aangepakt. De man werd geslagen en geschopt, ook toen hij al op de grond lag, zijn halsketting werd afgerukt en de twee mannen beroofden hem van zijn portefeuille, waar 500 euro in zat.

Nadien namen de twee, samen met hun gezellen, de vlucht. De politie achtervolgde hen en kon hen op het Simonisplein klemrijden. De twee verantwoordelijken werden opgepakt en zullen voor de onderzoeksrechter verschijnen, hun twee gezellen werden vrijgelaten.