Een vrouw is donderdagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding tussen twee personenwagens op de A12 in Londerzeel. De echtgenoot van het slachtoffer en hun kind liepen slechts lichte verwondingen op. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, pleegde vluchtmisdrijf, maar kon opgepakt worden. Hij had te veel gedronken.

Het ongeval gebeurde rond 5.45 uur in de richting van Brussel, toen er op de snelweg een dichte mist hing. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk, maar volgens het parket voerde een van de wagens een bruusk manoeuvre uit waardoor de twee wagens botsten. De auto die het manoeuvre uitvoerde ging er na de aanrijding vandoor.

In de andere wagen zat een gezin met een kind. De man, die achter het stuur zat, en het kind raakten slechts lichtgewond, maar de vrouw zat gekneld en moest door de brandweer van Londerzeel bevrijd worden. Ze werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de ochtend heeft haar toestand zich gestabiliseerd, aldus het Brusselse parket.

De politie was er intussen in geslaagd de tweede bestuurder op te sporen en op te pakken. De man bekende dat hij verantwoordelijk was voor het ongeval en verklaarde dat hij na de klap in paniek was geslagen. Uit een alcoholcontrole bleek dat hij te veel gedronken had. De man zal niet voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.