De moord op de jonge Belgische vader langs een Franse snelweg is vastgelegd op film. Dat meldt de Franse krant Est Républicain op haar website. De dertiger uit Nijvel werd dinsdagochtend dood aangetroffen aan een rustplaats op de A31 in Colombey-lès-Belles. Alles wijst op een afrekening, maar de onderzoekers sluiten nog niets uit.

De beelden werden gemaakt door een camera langs de snelweg en zijn in beslag genomen door de recherche van Nancy. Die gaat nu de beelden analyseren om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Welke auto's reden er na slachtoffer Xavier Baligant (30) nog op de parking? Zijn de daders herkenbaar? Het zijn maar enkele vragen die misschien beantwoord kunnen worden door het filmpje. 

Vandaag wordt ook de gsm en de bankrekening van het slachtoffer, die afkomstig was uit Nijvel, maar in Pont-à-Celles woonde) onderzocht. Vooralsnog is er geen enkele aanwijzing voor een motief om de jonge vader om het leven te brengen.

Kinderen slapen op achterbank

Het slachtoffer was op de terugweg van een vakantie in de Ardèche. Hij was even gestopt op een rustplaats zodat zijn twee kindjes de slaap konden vatten op de achterbank. De daders doodden Baligant met vier kogels, maar lieten de kinderen ongedeerd. Zodra de familie op de hoogte was van het drama, zijn ze naar Nancy gegaan om zich over de kinderen te ontfermen.