Drie toeristen verzwolgen in waterval Yosemite
Een man en een vrouw waren over deze stalen afsluiting geklommen om zich op een rots in het midden van de kolkende rivier Merced te laten fotograferen. Foto: AP
Drie jonge toeristen zijn woensdag in het Yosemite National Park in de Amerikaanse staat Californië waarschijnlijk om het leven gekomen toen ze boven aan de Vernal-waterval in het water vielen en voor de ogen van andere wandelaars bijna honderd meter naar beneden vielen.

Een man en een vrouw waren over een stalen afsluiting geklommen om zich op een rots in het midden van de kolkende rivier Merced te laten fotograferen. De vrouw gleed uit. De man probeerde haar te vast te grijpen, maar viel ook in het water, evenals een andere man die hen probeerde te helpen. Andere toeristen, onder wie een aantal kinderen uit de groep van de ongelukkigen, zagen hoe ze over de rand van de waterval verdwenen.

De lichamen van de slachtoffers zijn nog niet gevonden. Ze behoorden tot een groep Assyrische christenen, een hechte gemeenschap die zich in de vorige eeuw in Californië vestigde.

Bij de waterval staan borden in verschillende talen waarin wordt gewaarschuwd niet over de afzetting te klimmen. De top van de Vernal-waterval is altijd verraderlijk, maar dit jaar nog meer vanwege de ongewoon grote hoeveelheid smeltwater. Bij waterongelukken in Yosemite zijn dit jaar al zes mensen omgekomen.