Zo blijf je vrienden op vakantie
Foto: Shutterstock
Jullie houden allebei van Spanje, genieten vaak samen van wijn en tapa’s en thuis hebben jullie ook altijd plezier… Samen op vakantie gaan lijkt jullie dus ook wel wat. Maar niet zonder een paar goede afspraken te maken!

1. Zelf koken of liever op restaurant (want het is tenslotte vakantie)? Overleg op voorhand wat jullie vakantiebudget is en hoe jullie dit willen besteden.

2. Lig je graag aan het strand of hou je meer van een stevige wandeling? Of ga je liever de culturele toer op? Bepaal welke activiteiten jullie zeker samen willen doen en welke jullie liever apart doen.

3. Vroege vogels of nachtraven? Zorg ervoor dat de woning ruim genoeg is zodat iedereen op zijn tempo van de vakantie kan genieten.

4. Deel het huishoudelijke werk zodat niet steeds één iemand in de keuken staat terwijl de anderen aan het zwembad liggen.

5. Maak dezelfde huisregels op voor alle kinderen. Zo voorkom je ruzie tussen de kinderen (en de volwassenen).

6. Met vrienden op vakantie gaan vraagt soms wat geduld en verdraagzaamheid. Sluit tijdig compromissen, maar niet op wat jij echt wil doen. Het is tenslotte voor iedereen vakantie.

Duidelijke afspraken zijn dus de sleutel tot een geslaagde vakantie met vrienden, maar vergeet vooral niet te genieten.