De Belg die dinsdagmorgen dood werd aangetroffen op een rustplaats langs de autosnelweg A31 in het Franse Colombey-lès-Belles, is een 30-jarige man afkomstig uit Nijvel. Dat bevestigt de FOD Buitenlandse Zaken.

Het lichaam van Xavier Baligant werd, temidden een plas bloed, gevonden voor de toiletten van de rustplaats. Hij werd met minstens vier kogels neergeschoten.

Baligant, gescheiden vader van twee kinderen, was op de terugweg na een vakantie met zijn kinderen in de Ardèche. De kinderen sliepen in de wagen op het moment dat hun vader werd doodgeschoten. Zij bleven ongedeerd.

De man was afkomstig uit Nijvel, maar woonde in Pont-à-Celles (Henegouwen). Hij werkte bij het farmaceutische laboratorium GSK. De rest van de familie begaf zich naar Nancy om zich over de kinderen te ontfermen.

Het parket van Nancy (in het noordoosten van Frankrijk) opende een onderzoek wegens 'opzettelijke doodslag'. Woensdag of donderdag vindt de autopsie plaats. Het onderzoek wordt geleid door de recherche van Nancy.

Volgens de website van de krant Est Républicain werd de moord gefilmd door een camera langs autoweg. De recherche van Nancy zou de opnames in beslag genomen hebben om de beelden te analyseren. Mogelijk kan men aan de hand daarvan nagaan welke voertuigen na Baligant de parkeerplaats opreden waar de Belg werd doodgeschoten. De speurders onderzochten woensdag de gsm en de bankrekening van het slachtoffer op zoek naar een motief voor het misdrijf.

Op het stadhuis van Nijvel werd een rouwregister geopend en op een Facebook-pagina had al een 70-tal mensen zijn medeleven met de familie betuigd.