Belgisch talent Paul José Mpoku keert terug naar Standard
Paul-José MPoku Foto: PN
Standard Luik heeft zich maandag met de Belgische jeugdinternational Paul-José M'Poku versterkt. Dat meldt de vicekampioen op zijn website. De 19-jarige offensieve middenvelder komt van het Engelse Tottenham over. Hij tekende een contract voor vier seizoenen.

De in het Congolese Kinshasa geboren M'Poku (°19/04/1992) is een jeugdproduct van Standard. Drie jaar geleden verliet hij de Luikse club om als 16-jarige zijn eerste profcontract te tekenen bij Tottenham. Hij maakte slechts één keer deel uit van de A-kern van de Premier League-club, voor een bekerwedstrijd tegen Bolton. Afgelopen seizoen werd hij aan derdeklasser Leyton Orient uitgeleend. Voor die club scoorde hij in 27 wedstrijden twee keer.

Bij de nationale min 19-jarigen toonde M'Poku zich heel wat productiever. In zes interlands scoorde hij zeven keer. Momenteel vertoeft hij met de selectie van Marc Van Geersom in Roemenië voor het EK -19, dat woensdag van start gaat. Pas na dat EK zal hij zijn nieuwe teammaats kunnen gaan begroeten.