Topman Scotland Yard stapt op
Foto: afp
Het schandaal rond de Britse tabloid News of the World heeft een nieuw slachtoffer geëist. Paul Stephenson, het hoofd van de Londense politie neemt ontslag vanwege banden met een voormalig medewerker van de krant.

Stephenson kondigde zijn ontslag aan tijdens een persconferentie die live te volgen was op de televisie. 'Ik heb deze beslissing genomen omwille van de speculaties en beschuldigingen over verbanden tussen de Metropolitan Police (Scotland Yard) en News International', luidde het. News International is de Britse divisie van Murdochs internationale nieuwsimperium. 

Stephenson is onlangs bekritiseerd vanwege het feit dat hij Neil Wallis, een voormalig medewerker van News of the World, in 2010 aannam als pr-consultant. Wallis werd vorige week gearresteerd in verband met het afluisterschandaal.

Stephenson ontkent zelf iets fout te hebben gedaan. Hij benadrukte dat zijn 'integriteit intact is'. 'Ik zou misschien wensen dat we sommige zaken anders aangepakt hadden, maar ik ga de slaap niet laten omwille van mijn persoonlijke integriteit', klonk het.

Arrestatie

Zondagmiddag werd Rebekah Brooks gearresteerd op verdenking van corruptie en het hacken van telefoons. Brooks was hoofdredacteur van News of the World toen reporters de telefoon afluisterden van Milly Dowler, het ontvoerde meisje dat later vermoord bleek te zijn, en knoeiden met haar voicemailbox.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in