Renners vast in monsterfile rond Montpellier
Foto genomen door Matthew Goss Foto: M. Goss
Pech voor de renners in de Tour: na de vijftiende etappe van Limoux naar Montpellier kwamen zowat alle teambussen vast te zitten in een gigantische monsterfile rond de Zuid-Franse stad.

In de uren na de aankomst van de vlakke etappe, gewonnen door Mark Cavendish, regende het plots twitterberichten en foto's van foeterende coureurs. 'We hebben welgeteld 30 kilometer gereden het afgelopen uur en we hebben er nog 50 te gaan', sakkerde Matthew Goss. 'Verkeer... Man, ik haat het. Inwoners van Frankrijk, waar moeten jullie allemaal naartoe om acht uur 's avonds?', vroeg Geraint Thomas zich af. Ook Fabian Cancellara werd niet bepaald vrolijk van de file. 'Waar is de gendarmerie? Normaalgezien krijgen we altijd een politie-escorte. We staan nu in een gigantische file en we moeten nog 100km rijden tot ons hotel. Gelukkig is er morgen een rustdag', twitterde Spartacus.

'Heel veel verkeer vlak voor de rustdag. Geniet van jullie vakantie', kon Contador er nog mee lachen terwijl hij een foto van zijn buschauffeur op het net gooide.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in